Over de Vijand

Totalitarisme

De toekomst van de mens is onzeker. Dat was de toekomst altijd al, en dat zal de toekomst ook altijd blijven. Als antwoord op deze onzekerheid ontstond begin vorige eeuw het totalitarisme. Hierbij is er sprake van een staatsidee, een collectieve ideologie, waaraan iedere burger zich dient te onderwerpen.

Totalitarisme resulteerde in de grootste geweldsorgie die de mensheid ooit heeft gekend. Grote groepen mensen die niet pasten in de collectieve ideologie werden simpelweg uitgemoord. De mensheid bleek in staat om haar eigen soort met minstens 200 miljoen individuën te verminderen.

Dit bleek niet genoeg om het totalitarisme te stoppen. Hedentendage kent de ideologie nog vele aanhangers. Zij zijn van mening dat het individu zich dient te onderwerpen aan de staat en haar ideologie. Wie de geschiedenis niet kent, is gedoemd ze te herhalen*.

De Vijand van het totalitarisme

De vijand van het totalitarisme is het goed geïnformeerde en spraakzame individu. Dit individu heeft de kennis en kunde om het goede van het kwade te onderscheiden, om te zien wat rechtvaardig is en wat niet. Dit individu is een voorbeeld voor zijn omgeving, een baken van licht in de maatschappij. Dr. Peterson legt het in onderstaande video goed uit.

devijand.nl

Deze website is opgericht in 2018 en heeft als doel om meer van deze goed geïnformeerde en spraakzame individuen voort te brengen. Dat doen we door lees- luister- en kijktips te bieden. Ook doen we dat door het totalitarisme in de moderne maatschappij aan het licht te brengen. Dat doen we voorlopig anoniem en in de vorm van deze blog. Wellicht zullen we in de toekomst ook andere vormen overwegen.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben of om een andere reden contact willen hebben met de schrijvers van dit blog, dan staat het u altijd vrij om contact op te nemen.